Kelan Vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on, että pystyt sairaudestasi tai vammastasi huolimatta opiskelemaan, tekemään töitä tai selviytymään arkielämän toiminnoista paremmin.
Sinulla voi olla oikeus vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen, jos

 • olet alle 65-vuotias
 • sinulla on vamman tai sairauden vuoksi huomattavia vaikeuksia selviytyä arjen toimissa ja osallistua niihin
 • kuntoutuksen tarve kestää vähintään vuoden
 • kuntoutus ei liity välittömästi sairaanhoitoon
 • kuntoutuksen tavoitteet eivät ole hoidollisia, vaan tukevat suoriutumista ja osallistumista.
 • Jos olet julkisessa laitoshoidossa, sinulla ei ole oikeutta Kelan järjestämään vaativaan lääkinnälliseen kuntoutukseen.

  Miten hakeudun Kelan myöntämään lääkinnälliseen kuntoutukseen?

  Vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta varten tarvitset kuntoutussuunnitelman, jonka kirjoittaa sinua hoitava lääkäri julkisessa terveydenhuollossa, esim terveyskeskuksessa.
  Kuntoutussuunnitelman saatuasi, täytä Vaativa lääkinnällinen kuntoutus -hakemus, hakemuksen voit ladata tästä KU 104. Ohjeet hakemuksen ja kuntoutumissuunnitelman lähettämiseen löydät tästä Katso ohjeet.
  Päätös Kelalta lähetetään sinulle postitse, päätöksen näet myös OmaKelassa. Päätös kuntoutuksestasi lähetetään myös meille, jos olet hakemuksessasi valinnut meidät palveluntuottajaksi. Kun olet saanut päätöksen, ota yhteyttä meihin, niin sovimme kuntoutuksen aloittamisesta.

  Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen palvelut meillä

  Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen terapia käynnissä
  Me huomioimme kuntoutujan tarpeet arjessa ja teemme kuntoutujalle kuntoutujan tai kuntoutujan omaisen kanssa yhdessä fysioterapiasuunnitelman.
  Olemme pitkän työkokemuksen omaavia fysioterapeutteja, ja erikoistuneet muun muassa neurologiseen fysioterapiaan, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin sekä psykofyysisen kuntoutukseen. Pitkäaikaisiin asiakkaisiimme kuuluu niin liikunta-, kehitys- ja aistivammaisia henkilöitä, ja laadukas, kommunikoiva hoitosuhde on meille tärkeää.
  Tarjoamme erityisesti neurologista fysioterapiaa, allasterapiaa sekä lasten ja nuorten fysioterapiaa.

  Lisäksi käytössämme on PABLO terapialaitteisto. PABLO on sensoriteknologiaa hyödyntävä kuntoutuslaitteisto, jonka liikesensorit mahdollistavat tietyn, annetun liikkeen harjoittamisen pelimaailmassa. Kun terapeutti on tallentanut harjoitettavan liikeradan ohjelmaan, reagoi pelimaailma vain annettuun liikerataan ja antaa suoritteesta välittömän palautteen.

  PABLO terapialaitteisto käden kuntoutuksessa

  PABLO terapialaitteistoa käytetään ensisijaisesti neurologisessa kuntoutuksessa, mutta myös muille kuntoutujaryhmille, joilla on toimintahäiriöitä yläraajan liikkeessä, tarttumisessa, tarkkuudessa tai kokonaisvaltaisesti kehonhallinnassa ja tasapainossa.

  Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaiden kokemuksia

  Minulle on monialaisena vammaisena tärkeää että fysioterapeutillani on laaja osaaminen, eli työkalupakki kunnossa. Minua ja toiveitani kuntoutuksesta kuunnellaan hyvin, ja pyritään löytämään ratkaisuja niin pitkä aikaisiin kipuihin kuin yllättäviin toimintavaikeuksiin. En voisi olla onnellisempi löydettyäni tällaisen taitojen ja osaamisen helmen omasta kunnastani!
  -K. A

  Vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen fysioterapian avulla ja Köyliön fysioterapian ammattitaitoisen ja
  moniosaavan henkilökunnan ansiosta minulle on vaikeavammaisena mahdollistunut toimiva ja
  kokonaisvaltainen elämä; Pystyn käymään töissä, jaksan ja pystyn harrastamaan itselleni tärkeitä asioita
  sekä huolehtimaan perheestäni. Fysioterapian fyysiset harjoitteet, lihas- ja nivelhuollon keinot ja myös
  lymfaterapia turvotuksen estoon ja lieventämiseen, ovat olleet ratkaisevia elämänlaatuni ja toimintakykyni
  kannalta.
  -T. T

  Ammattitaitoinen henkilökunta, joka motivoi tekemään.
  Hyvä kuntosali antaa mahdollisuuden jokaiselle monipuoliseen liikkumiseen.
  Iloinen meininki ja huumori auttaa jaksamaan hankalinakin päivinä jumppaamaan.
  -M.Y

  Olen motoneuronisairautta sairastava 71-vuotias mies. Olen saanut Köyliön Fysioterapiassa vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta allasterapiana, lämminvesialtaassa, kerran viikossa useita vuosia. Olen kokenut fysioterapeutit asiantunteviksi, aktiivisiksi ja tehokkaiksi. Olen käynyt myös fysioterapiassa Köyliön toimipisteessä, siellä on hyvät laitteet ja reilu meininki.
  -T.V